Contribuie la restabilirea monumentelor naționale

Donează

Monumentul Eroilor Români din s. Țânțăreni, r. Telenești

Țânțăreni, județul Orhei – Monumentul Eroilor Români Reîntregitori.

Monumentul Eroilor Români Reîntregitori din comuna Țînțăreni reprezintă un simbol al recunoașterii sacrificiilor eroilor căzuți în Primul și al Doilea Război Mondial. În urma unei colaborări între Primăria Țînțăreni, Primăria SânMihaiu de Câmpie și A.O. MONUMENTUM, inițiativa de edificare a obeliscului a prins contur. În urma dicuțiilor purtate cu primarul Dumitru Stoica în octombrie 2021, locul monumentului a fost stabilit în parcul de lângă drumul central din sat. În conformitate cu dorința exprimată de primar, monumentul reprezintă o replică a celui de la Rezina, dedicat eroilor consăteni căzuți în Primul Război Mondial și eroilor Armatei Române căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial în comuna Sărăteni (Țînțăreni).

Consiliul local Țînțăreni a aprobat în noiembrie 2021 decizia de edificare a monumentului, ulterior demarând lucrările de turnare a fundației de beton și sculptare a bronzului și pietrei. Sculptarea obeliscului în piatră de Cosăuți a fost finanțată de Primăria Sînmihaiu de Câmpie din România, Primăria Țînțăreni a contribuit cu fundația de beton, iar A.O. MONUMENTUM a finanțat turnarea în bronz a vulturului cruciat, simbol al Armatei Române. 

Inscripțiile pe monument includ numele eroilor din Țînțăreni căzuți în Primul și al Doilea Război Mondial. Acest monument aduce un omagiu eroilor români și simbolizează unitatea

valorilor naționale. 

Asociația Obșteasca Asociația “Monumentum” din Republica Moldova
IDNO 1018620001687
IBAN: MD73ML000000022514342027 | MDL
IBAN: MD73ML000000022514342027 | RON
SWIFT: MOLDMD2X
B.C. MOLDINDCONBANK S.A.
Filiala „Ștefan cel Mare”
Destinația plății: pentru statuia "Reginei Maria"

Date pentru donații